
Zit jij lekker in je vel?
Ben vitaal
Een gezonde geest in een gezond lichaam! Bij Technische Unie krijg je volop kansen om je vitaliteit te versterken – onder werktijd en daarbuiten. Van gezond eten en lekker samen sporten tot werken in een veilige en gezonde werkomgeving.

Activiteiten
Samen een sportprestatie leveren is leuk, gezond en goed voor de teamspirit. Technische Unie doet mee aan grote sportevenementen als de Roparun, de Dam tot Damloop, de Alpentocht en de Ronde van Noord-Holland. Doe je mee? Kijk hiernaast in de agenda en meld je aan bij de organisator. Zit je op Strava? Sluit je dan aan bij (een van) de TU Strava-groepen of kijk op Yammer en leer je hardlopende en fietsende collega’s sportief kennen.
Agenda
15 t/m 18 juli 2025 De 4Daagse 8 en 8 maart 2025 20 van Alphen 8 december 2024 DSW Bruggenloop Rotterdam 22 september 2024 Dam tot Dam Businessloop
12 juli 2024 Softbal bedrijventoernooi, DVH Amstelveen 16 t/m 19 juli 2024 De 4Daagse 18 t/m 20 mei 2024 Roparun 2 en 3 maart 2024 20 van Alphen
10 december 2023 DSW Bruggenloop Rotterdam
17 september 2023 Dam tot Dam Businessloop
Ik-Ben-Fit
Vitaal werken zorgt voor een fijne werksfeer, waardoor je als collega’s het beste in elkaar naar boven kunt halen. Sociale motivatie is belangrijk om aan de slag te gaan en te blijven met vitaliteit. Soms heb je net dat zetje nodig of inspiratie om te starten. Deze collega’s helpen je graag op weg. Ben jij fit en wil jij ook je collega’s inspireren?
Stuur dan je foto(‘s) en motivatie naar bentufit@technischeunie.com.

Mei 2024
Christiaan Stegeman, Medewerker Servicecentrum Emmen
Op de fiets naar het werk, lekker een gezonde frisse neus halen, dag in dag uit, nu in het voorjaar genietend van de geur van vers gemaaid gras, het geluid van de fluitende vogels...Het zorgt voor ontspanning, mijn hoofd leeg maken na een drukke dag. Heerlijk.

Ben jij fit?
Technische Unie is ook actief als lid van de Stichting Duurzame Inzetbaarheid Technische Groothandel, waarin werknemers- en werkgeversorganisaties krachten bundelen om duurzame inzetbaarheid te stimuleren van vakbekwaam personeel in de technische groothandel. Daarvoor is SAM ontwikkeld.
SAM biedt allerlei handige tests waarmee je eigen duurzame inzetbaarheid kunt testen. Want hoe zit het met jouw fitheid? Wat doe je al goed? En valt er nog wat te winnen? Ga direct aan de slag. Ontdek hoe je scoort en wat je te doen staat.
Bedrijfsfitness
Versterk je conditie en spierkracht met de bedrijfsfitnessregeling van Technische Unie. Het is laagdrempelig: je sluit een abonnement af bij een sportschool in je eigen buurt. En voordelig, want de kosten verreken je bruto met bijvoorbeeld atv-dagen of je vakantiegeld. Zo kost jouw sportschoolabonnement een flink stuk minder. Of je nu één keer per week of onbeperkt wilt sporten.
Scherp op je werk
Drank, drugs en werk gaan niet samen
Een op de negen Nederlanders kampt met problematisch gebruik. Dat kan het gebruik van alcohol of drugs zijn, maar ook een verslaving aan gokken of gamen kan problemen opleveren. Als je bedenkt hoeveel collega’s we hebben binnen Technische Unie, kun je ervan uitgaan dat dit ook in onze eigen werkomgeving voorkomt. Uiteraard is het gebruik van alcohol en drugs niet bevorderlijk voor een veilige werkplek. Daarom is het gebruik van alcohol en drugs niet toegestaan op de werkvloer en ook niet vlak voor het werk.
Ervaar jij problemen met alcohol, drugs, medicijnen, gamen of gokken?
Als je van je problematische gebruik af wilt, kun je daar hulp bij krijgen. Daarvoor kun je terecht bij Anonieme Zorg. Dit is een initiatief van onze partner Be-Responsible. Anonieme Zorg heeft de ervaring, de expertise en het netwerk om jou te ondersteunen. Hulp van Anonieme Zorg is gratis, en zoals de naam zegt: anoniem. Jouw leidinggevende of HR komt niet te weten dat je hulp krijgt.
Fietsplan
Fietsen is goed voor jezelf én het milieu. Daarom kun je bij Technische Unie tegen aantrekkelijke voorwaarden een fiets en toebehoren aanschaffen via het Fietsplan.
Voor wie?
Voor medewerkers in dienst van Technische Unie of OTRA met een contract voor onbepaalde tijd. Om mee te kunnen doen aan het fietsplan, kom je tenminste de helft van je werkdagen per week met de fiets naar je werk. Je mag de fiets ook gebruiken om naar het station of een carpoolplek te fietsen. Heb je een leaseauto of Green Car, dan kun je niet meedoen aan het fietsplan.
Wat voor fiets kan ik kopen?
Je kunt één keer per drie jaar een fiets bestellen voor een maximumbedrag van € 749. Dit mag ook een e-bike zijn! Natuurlijk kun je een duurdere fiets aanschaffen, maar de bijkomende kosten betaal je dan zelf.
Hoe betaal ik de fiets?
Je betaalt de fiets (tot € 749) met vakantiegeld, atv-dagen, bovenwettelijke vakantiedagen of met je winstdelingsuitkering. Daardoor merk je er financieel weinig van, maar ervaar je dagelijks de luxe van een mooie nieuwe fiets!

Gezond eten
Onze cateraar Vermaat zet ons graag een goede lunch voor. Vers gemaakte salades, gegrilde groenten, heerlijke soepen, verse broodjes, fruit, yoghurt, sappen en zelfs een complete warme maaltijd: in de bedrijfsrestaurants van Technische Unie eet je gezond, gevarieerd én lekker. Daarnaast vind je twee keer per week een krat met fruit op je afdeling voor de broodnodige vitaminen.

Van XXL naar M
Een crashdieet werkt niet, weet François Hazen uit ervaring. Dat is in een week vijf kilo eraf en een week later zes kilo erbij. Kleine stapjes, dat werkt wel. Haalbare doelen stellen. En jezelf daarmee niet voor de gek houden. Op die manier kreeg François het voor elkaar om 30 kilo kwijt te raken.
Een gezonde transformatie
François viel zo’n 30 kilo af in simpele stapjes.
Ben TU Fit Check

"Twintig minuten bewust ontspannen en je kunt er de rest van de dag weer tegen. Echt een aanrader!"
Kirsten Kop, Senior Communicatieadviseur
Stoelmassage
Even aan niets denken en je stijve schouders overlaten aan een professional. Met een stoelmassage van twintig minuten zijn jouw nek-, schouder- en rugspieren weer helemaal los. In Amstelveen, Alphen en Strijen is twee dagen per maand een masseuse van Workmassage aanwezig. Koop jouw 10-rittenkaart bij HR support: Technische Unie betaalt een groot deel van de kosten! Jouw massage boek je via de receptie.
Ommetje - app
Voldoende bewegen is heel belangrijk voor gezonde hersenen. Toch beweegt meer dan de helft van de Nederlanders niet genoeg. Daarom heeft de Hersenstichting de Ommetje-app ontwikkeld. Deze app helpt jou van wandelen een gewoonte te maken. De app is gratis te downloaden in de Appstore en Google Play.
Veiligheid en arbo voorzieningen
Safety first, altijd. Daarom kennen we bij Logistiek naast de Arbo Coördinator ook een medewerker Veiligheid. Nieuwe collega’s krijgen een veiligheidstraining. We zijn aangesloten bij de Arbo Unie en laten regelmatig een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) uitvoeren. En natuurlijk ben jij zelf medeverantwoordelijk. Dus doe mee met de oefeningen, houd je aan de regels, volg instructies van preventiemedewerkers op en draag bij aan een gezonde en veilige werkomgeving voor iedereen.
Arbobudget
Corona heeft de wereld op zijn kop gezet. Sneller dan we ooit hadden gedacht is thuiswerken voor veel van ons ‘gewoon’ geworden. Maar hoe gezond is dat eigenlijk, werken aan de keukentafel of aan het bureau van je kind? Om thuis een veilige en gezonde werkplek in te kunnen richten, kunnen thuiswerkers van Technische Unie gebruik maken van een arbobudget voor de thuiswerkplek.
Veiligheid en arbo voorzieningen
Safety first, altijd. Daarom kennen we naast de Hogere Veiligheidsdeskundige, de Arbo Coördinator ook een Veiligheidsadviseur gevaarlijke stoffen. Nieuwe collega’s krijgen een veiligheidstraining. We zijn aangesloten bij de Arbo Unie en laten regelmatig een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) uitvoeren. En natuurlijk ben jij zelf medeverantwoordelijk. Dus doe mee met de oefeningen, houd je aan de regels, volg instructies van preventiemedewerkers op en draag bij aan een gezonde en veilige werkomgeving voor iedereen.
Ben TU Fit Check
Wil je weten hoe je ervoor staat qua gezondheid en leefstijl? Maak dan gebruik van de gratis Ben TU Fit Check. Eens in de drie jaar bij jou op locatie. Voorheen PMO (preventief medisch onderzoek) genoemd.
Voor wie?
Dit vitaliteitsonderzoek is voor alle medewerkers van Technische Unie. Het onderzoek is vrijwillig: je bent zelf verantwoordelijk voor je gezondheid en welzijn, dus je hóeft niet deel te nemen. Iedereen krijgt een uitnodiging, maar als je niet wilt meld je je gewoon af.
Wat wordt getest?
In de speciale vitaliteitsbus op locatie vindt een adviesgesprek en onderzoek plaats met een vitaliteitsprofessional van Adaptics. Alle medewerkers krijgen testen voor lichamelijke klachten (in houding en beweging), lichaamssamenstelling (o.a. BMI en vet %), bloeddruk, cholesterol en bloedsuiker. De vitaliteitsprofessionals van Adaptics zijn allemaal kundig op het gebied van vitaliteit en hebben uiteenlopende specialiteiten zoals voeding, psychologie, burn-out, slaap en zingeving. Je hebt ook de mogelijkheid om wensen m.b.t. je eigen vitaliteit voor te leggen voor advies.
Waarom een Ben TU Fit Check?
Natuurlijk is het handig voor jezelf: je krijgt inzicht in je gezondheid en levensstijl. Je ontvangt persoonlijk advies om gezondheidsrisico’s te verhelpen of te vermijden. De testuitslag en adviezen zijn strikt vertrouwelijk en worden alleen met jou als medewerker gedeeld. Technische Unie ontvangt op basis van de anonieme testresultaten algemeen advies om bijvoorbeeld verbeteringen door te voeren in werksituaties als uit de onderzoeksresultaten blijkt dat dat nodig is. Je draagt dus bij aan je eigen duurzame inzetbaarheid én (anoniem) aan die van je collega’s.

“Het gaat altijd over klimaat, maar je moet eerst zuinig zijn op je eigen lichaam. Daarna kun je pas de wereld redden.”
Je dénkt dat je fit bent, want je voelt je prima. En dan blijkt er toch een belangrijke waarde niet goed te zijn. Het gebeurde Joost Kant (30), die eind vorig jaar meedeed aan de Ben TU Fit Check. Inmiddels heeft hij zijn leefstijl omgegooid om zo zijn gezondheid te verbeteren.